Stări aliaje aluminiu

Simbol Stare Definiție
F Este o stare de fabricație. Format prin prelucrare la rece, prelucrare la cald sau turnare fără control special al temperaturii sau al călirii superficiale . Pentru aceasta nu sunt specificate limitele proprietăților mecanice.
O Stare de recoacere. Se aplica produselor care au fost recoapte. Laminat la cald, tratat termic în vederea obţinerii unui nivel foarte redus al durităţii.
H11 Călit superficial până la o duritate cuprinsă între O şi 1 /4.
H111 Călit superficial până la o duritate cuprinsă între O şi H11.
H112 Călit superficial, utilizarea ulterioară la temperatura de lucru ridicată sau la temperatură de lucru mai joasă (limite proprietăților mecanice sunt specificate)
H12 Călit superficial până la o duritate de 1/4.
H14 Călit superficial până la o duritate de 1/2.
H16 Călit superficial până la o duritate de 3/4.
H18 Călit superficial până la o stare complet dură.
H22 Prelucrat la rece, călit superficial şi tratat termic parţial până la o duritate de 1 /4.
H24 Prelucrat la rece, călit superficial şi tratat termic parţial până la o duritate de 1/2.
H26 Prelucrat la rece, călit superficial şi tratat termic parţial până la o duritate de 3/4.
H28 Prelucrat la rece, călit superficial şi tratat termic parţial până la o stare complet dură.
H32 Prelucrat la rece, călit superficial şi stabilizat la o duritate de 1/4.
H34 Prelucrat la rece, călit superficial şi stabilizat la o duritate de 1/2.
H36 Prelucrat la rece, călit superficial şi stabilizat la o duritate de 3/4.
H38 Prelucrat la rece, călit superficial şi stabilizat până la o stare complet dură.
T3 Pus în soluție, prelucrat la rece și îmbătrânit natural pentru obținerea unei stări stabile.
T3510 Pus în soluție, detensionat în timpul întinderii controlate (deformare permanentă 1-3%) și îmbătrânit natural. Aceste produse nu trebuie să fie supuse unor operații de întindere după executarea operatiei de intindere controlată.
T3511 La fel ca și T3510 , numai că aceste produse pot fi supuse unei operații minore de întindere după executarea operației de întindere controlată, respectând toleranțele standard.
T4 Pus în soluție și îmbătrânit natural pentru obținerea unei stări stabile.
T4510 Pus în soluție, detensionat în timpul întinderii controlate (deformare permanentă 1-3%) și îmbătrânit natural. Aceste produse nu trebuie să fie supuse unor operații de întindere după executarea operatiei de intindere controlata.
T4511 La fel ca și T4510 , numai că aceste produse pot fi supuse unor operații minore de întindere după executarea operației de întindere controlată, respectând toleranțele standard.
T5 Răcit după un procedeu de prelucrare la temperaturi ridicate și îmbătrânit artificial.
T6 Pus în soluție și îmbătrânit artificial.
T64 Pus în soluție și îmbătrânit artificial între T6 și T61 pentru a îmbunătății formabilitatea
T6510 Pus în soluție, detensionat în timpul întinderii controlate (deformare permanentă 1-3%) și îmbătrânit artificial. Aceste produse nu trebuie să fie supuse unor operații de întindere după executarea operatiei de intindere controlata.
T6511 La fel ca și T6510 , numai că aceste produse pot fi supuse unor operații minore de întindere după executarea operației de întindere controlată, respectând toleranțele standard.
T66 Pus în soluție și apoi îmbătrânit artificial, proprietățile mecanice sunt mai evidente decât T6, realizat printr-un proces controlat special.
T7 Pus în soluție și îmbătrânit artificial
T73 Pus în soluție și îmbătrânit artificial și un tratament termic executat special pentru creșterea rezistenței la coroziune.
T73510 Pus în soluție, detensionat în timpul întinderii controlate (deformare permanentă 1-3%) și îmbătrânit artificial executat special pentru creșterea rezistenței la coroziune. Aceste produse nu trebuie să fie supuse unor operații de întindere după executarea operatiei de întindere controlata.
T73511 La fel ca și T73510 , numai că aceste produse pot fi supuse unor operații minore de întindere după executarea operației de întindere controlată, respectând toleranțele standard.
T8 Pus în soluție, prelucrat la rece și îmbătrânit artificial.
T8510 Pus în soluție, detensionat în timpul întinderii controlate (deformare permanentă 1-3%) și îmbătrânit artificial. Aceste produse nu trebuie să fie supuse unei operații de întindere după executarea operatiei de intindere controlata.
T8511 La fel ca și T78510 , numai că aceste produse pot fi supuse unor operații minore de întindere după executarea operației de întindere controlată, respectând toleranțele standard.
×

Mesaj de eroare

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls în menu_set_active_trail() (linia 2405 din /home/customer/www/placi-aluminiu.ro/public_html/includes/menu.inc).